A Fronius 1992 óta foglalkozik a megújuló energiaforrásokkal, és különösen a napenergiával. A Fronius első inverterét, a „Sunrise” -ot 1995-ben fejlesztették ki, amely a Fronius Solar Energy születését jelzi. A három Fronius Üzleti Egység harmadik és legfiatalabbja volt a 2001-es forradalomért, amikor a korábbi Pettenbachi telephely tetőjén a Fronius IG jött létre. Ez az inverterek területén óriási, innovatív előrelépés volt. A plug-in kártyákat először alkalmazták az eszköz bővítésére, mint például egy WLAN-modullal, és ezáltal biztosítottá vált a jövő biztos funkció, amelyet addig tartottak lehetségesnek. Az inverter termék élettartama egyértelműen kimutatja kivételes minőségét, hiszen a termékcsalád, a Fronius IG, gyártását 2015 szüntették csak meg. 

A Fronius-megoldásokkal az energia jövőjéjének útjára lépünk, ami a mi víziónk, jövőképünk: a 24 óra napsütés. Ebben a jövőben a megújuló energiát intelligensen és gazdaságosan állítják elő, tárolják, terjesztik és addig nem látott hatékonysággal használják fel. Ebben az energiavilágban a megújulók a független, leghatékonyabb és legolcsóbb energiaforrások. Ez elegendő mennyiségű energiát biztosít mindenki számára, bárhol és bármikor. A napenergia vezető szerepet tölt be a megújuló energiaforrások energiamixében, amely éjjel-nappal energiát biztosít számunkra. Napról napra keményen dolgozunk, hogy megvalósítsuk ezt a jövőképet, amelyben a világ energiaszükségletének 100% -át megújuló források valósítják meg. Ezért a napenergia intelligens, hatékony és gazdaságos előállítására, tárolására, terjesztésére és fogyasztására irányuló megoldásokra koncentrálunk. 

Termékeink előkészítik az utat a víziónk eléréséhez. A Fronius Symo hybrid inverterünk 2015-ös debütálásával megtettük a következő lépést, majd 2019-ben a Fronius GEN24 Plus hibrid inverter családdal kiegészül a portfóliónk és így a napenergia-ellátás megoldása. A Fronius Gen24 Plus egyedülálló megoldást kínál a napenergiában, a tárolórendszerben, a tartalék erőforrásokban, a fűtésben vagy az e-mobilitásban, ezért úttörő szerepet játszik az energiaforradalomban. 

A Solar Decathlon Europe versenyen a hatékony és innovatív megoldások kerülnek fókuszba. A napelemes rendszer és így a ház energiaforrásának szíve a Fronius Energy Package, melynek része a Fronius Symo hybrid inverter, Fronius Solar battery akkumulátor és Fronius Smart Meter. Segítségével a ház többlet energiáját eltárolhatjuk és felhasználhatjuk, kiegészítve a napelemes rendszer aktuális termelési képességét, amikor szükségünk van rá.

–––––

A Fronius a versenyben az Energy Package-et biztosította részünkre, melynek része:
– egy 5 kW teljesítményű hibrid* inverter
– 6 kWh kapacitású Li-ion akkumulátor telep
– energiaáramot felügyelő smart-meter

A Fronius Energy Package tartalma

*A hibrid inverter a hagyományos invertektől különbözően képes ellátni az akkumulátorok töltésvezérlését is, így nem szükséges két eszköz alkalmazása, kompaktabb megoldást jelent.

A Fronius eszközök a csapatot a zsűrizett versenyszámok közül az Energy Efficiency 4. hely, az Engineering and Construction 4. hely, valamint a mért versenyszámokban az Energy Balance 5. hely eléréséhez segítette hozzá.

Nagyon köszönjük a támogatást!

August 2, 2019