2019. június 27., csütörtök

A reggeli eligazítást követően a csapat maradék része is kitöltötte a Health & Safety tesztet, miközben az építésvezetőink a daruzási oktatáson ültek.

Az építést 10 órakor kezdtük, a geodéziai felméréshez képest nagyobb szintkülönbséggel kellett elkezdenünk dolgozni, amit az elején a kitűzéshez használt eszközök felállítása bonyolított – no meg nem érkezett ki időben a csapat munkavédelmi felszerelése, így a felvonulást csak fél órás késéssel kezdtük el.

Bálint és Bence felügyelik a többiek munkáját
Simon (építésvezetőnk), Csuszi (projektmenedzserünk) és Flóra (építészünk) alapozást épít

A kis késést villámgyorsan behoztuk, a csapat összeszokottan kimérte a raszterpontokat, amire a 4cm vastag, 40×40 cm-es betonlapok kerültek alapozás gyanánt. Mire a teherautók beálltak a panelekkel, majdnem meg is lettünk a munkarésszel, de az alapozást ellenőriztetnük is kellett a vonatkozó versenyszabályzat szerint. Mire az ezzel foglalkozó szervező, Thomas Meyers kiért hozzánk, az első panelt már be is emeltük, ami kár volt.

A nagy sietségben ugyanis a gabionfal alatti alaptestek nem duplázott felülettel kerültek le, két opciónk volt: visszaszedjük a panelt és a terv szerinti elrendezést valósítjuk meg, vagy a változást ledokumentálva indokoljuk a történteket, illetve nyilatkozunk a megfelelőségről is. Természetesen visszaemeltük a panelt, és a terv szerint folytattuk az építést.

Több fennakadás a nap folyamán nem igazán történt, a korábbi többszöri emelés következtében az emelőhevederek nyomása alatt deformálódott a nyílászárók beépítő-kerete, melyet lefotózva és egyeztetve az érintett fő szponzorunk, a FAMASZ munkatársaival (G-U), a következő hétfőig úgy hagytunk, hiszen a további munkarészeket nem befolyásolta.

10 óra 33 perc!

Ennyi idő kellett, hogy az alapozás kitűzésétől az utolsó tetőpanel és a helyére kerüljön, és a termikus burokban érintett terek szerkezetkészek legyenek!

Hatalmas hajrá volt ez a csapattól, mindenkinek gratulálunk, erős kezdésre sikeredett!

June 30, 2019